Politiikka on kummallinen asia. Kovin yleisesti sanotaan, että politiikka ei kiinnosta ihmisiä. Itse asiassa sitä toistetaan toistamasta päästyä. Tällä 'yleisellä' mielipiteellä kyllä saadaankin aikaan tilanne, jossa politiikka ei kiinnosta ihmisiä.

    Mutta on siinä politiikan hoitotavassakin syitä ihmisten kiinnostumattomuuteen. En hae esimerkkejä valtakunnallisesta toiminnasta, josta niitä löytyy riittämiin. Ja käytännössä jokaisesta puolueesta. Ei kuitenkaan kaikista ajattelevista poliitikoista.

    Miten on kunnallisella ja paikallisella tasolla? Ovatko henkilövalinnat kaikkein tärkeimpiä? Onko niin,. että valta ja vallankäyttö on ohittanut toiminnan itsensä ja sen sisällön? Tai oikeasti on kysyttävä: miksi valta on ohittanut todellisen toiminnan?

    Erästä puoluetta on kutsuttu 'valtionhoitajapuolueeksi'. Eikä syyttä. Yhtä lailla samainen puolue ainakin täällä eteläisemmässä Suomessa on asettanut itsensä myös 'maakunta- ja kuntahoitajaksi'. Ehkä pohjoisemmassa ja itäisemmässä Suomessa samassa tilassa on toinen, eräissä kunnissa jopa yksinkertaisessa enemmistöasemassa oleva puolue.

    Tärkeintä on, että kaikissa paikoissa on puolueen oma edustaja. Väliä ei ole sillä, onko paikalle valittava henkilö itse paikasta tai sen hoitamiseen liittyvistä asioista edes kiinnostunut. Muille ryhmille paikkaa ei voi antaa.

    Kuntien luottamushenkilöiden eli meidän pikkupoliitikkojen pitäisi asettaa itsemme likoon. Erityisesti tässä tilanteessa kaivataan ja tarvitaan uusia ajatuksia, kehittämisen ideoita. Mutta vastaus näyttää olevan, että 'meille kuuluu se ja se paikka'. Ei toiminnasta tai ideoista väliä!

    Masentaa!